Halfeldolgozó és -csomagoló üzem, technológiai gépek beszerzése és hozzá kapcsolódó hűtőház építése

A kedvezményezett neve: HALKER Élelmiszer Kereskedelmi, Gyártó és Feldolgozó Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Halfeldolgozó és -csomagoló üzem, technológiai gépek beszerzése és hozzá kapcsolódó hűtőház építése

A projekt azonosítószáma: BAR-1.1.1-22-2022-00019

A fejlesztés tárgya, célja: A projekt célja, a HALKER Élelmiszer Kereskedelmi, Gyártó és Feldolgozó Korlátolt Felelősségű Társaság részére támogatás biztosítása azon negatív gazdasági hatások ellensúlyozására, amelyek az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból történt kilépése nyomán szenvedett el.

A szerződött támogatás összege: 598 111 495 Ft

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.03.31.

A projekt céljának bemutatása:

A projekt elsődleges célja gyártó tevékenységünk fejlesztése és stratégiai fagyasztott raktározási tevékenységünk bővítése haltermékek tekintetében. Üzletpolitikailag azt gondoljuk, hogy egy veszteségbe forduló- vagy kockázatossá váló piac vagy piaci hatás esetében a megoldást nem kizárólag az azt célzó változtatások, módosítások adhatják, hanem ehelyett vagy emellett más piacok, üzletágak fejlesztése, amennyiben a cég teljes működését, eredményét tartjuk szem előtt. Az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból történt kilépésével összefüggésbe hozható gazdasági nehézségek kompenzálása tehát közvetetten is megoldható, hiszen más területek, osztályok, üzletágak fejlesztéséből fakadó forgalom-, illetve eredmény növekedés is a BREXIT miatt elszenvedett tény és kalkulált veszteségeket ellentételezi.

A projekt keretében az alábbi tevékenységeket tervezzük:

A megvalósításra kerülő épület komplexumban a jelenlegi halfeldolgozó üzemünk csomagoló kapacitásának növelésének céljából különálló csomagoló üzemrész, hozzá kapcsolódó alapanyag és késztermék tároló mélyhűtő raktárrész és szociális blokk jön létre. A beszerzésre kerülő eszközök segítségével a halfeldolgozás különböző termékei (hal szelet, filé, tenger gyümölcsei) számára tudjuk biztosítani a nagykereskedelmi és a kiskereskedelmi piac eltérő csomagolási igényeinek való megfelelést. A különböző hőmérsékletű termékek csomagolására alkalmas csomagológép alkalmas akár frissen feldolgozott termékek csomagolására, a beépített sokkoló berendezés pedig ezeknek a termékeknek gyorsfagyasztására. Energiahatékonysági beruházási elemként egy napelem rendszer kerül telepítésre, amely biztosítja az épület villamosenergia-fogyasztás adott részének kiváltását megújuló energiával. A fejlesztés keretében gyakorlatilag egy üzemrésszel, egy soros-raklapos állványrendszerrel felszerelt mélyhűtő raktárral és egy áruátvevő térrel rendelkező, 21. századi színvonalú, energiahatékony és korszerű épület jönne létre. A fenti tényszerű, kézzel fogható vagy számszerűsíthető eredmények mellett projektünk megvalósítása hozzájárul Hazánk és kistérségünk kibocsátásának, foglalkoztatottságának és gazdasági hozzáadott értékének jelentős növeléséhez is.

A panasztörvénnyel kapcsolatos bejelentését megteheti az alábbi weblapon: http://panasz.halker.hu/