Húsüzem fejlesztése
Kedvezményezett neve: HALKER Élelmiszer Kereskedelmi, Gyártó és Feldolgozó Kft.
Kedvezményezett címe: 8630 Balatonboglár Klapka Gy. utca 14.
Projekt azonosítója: 3309578243
Pályázati Felhívás neve, kódszáma: Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése című, VP3-4.2.1-4.2.2-2-21 kódszámú felhívás
Projekt címe: Húsüzem fejlesztése
Támogatás összege: 1 324 199 389 Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 50%
Projekt befejezési dátuma: 2024.04.30
Projekt tartalmának rövid bemutatása:
A projekt keretében fejleszteni kívánt tevékenység a TEÁOR 1011 Húsfeldolgozás, -tartósítás és a TEÁOR 1012 Baromfihús feldolgozása, -tartósítása.
Jelenleg meglévő húsfeldolgozási tevékenységünk során félautomata vagy manuális feldolgozási és csomagolási technikákat alkalmazunk, mellyel már nem tudjuk kielégíteni a meglévő vevői igényeket. Mindezek következtében egy új, többszörös kapacitású, korszerű gépekkel felszerelt húsfeldolgozó üzem létrehozása mellett döntöttünk, mellyel késztermék előállításunk a négyszeresére fog növekedni az új üzem 100%-os kihasználtsága esetén.
A beruházás keretében egy 980 m2-es húsfeldolgozó üzem, alapanyag és késztermék raktár jön létre, gyártást előkészítő tárolókkal, sokkoló kamrával, ládamosó helyiséggel és szociális blokkal. Az üzemhez kapcsolódik a 770 m2 gyártási alapanyag és késztermék, és előhűtött terméktároló és egy 272 m2 területű áruátvevő és kiadó tér. A beruházás teljes alapterülete 2.135 m2. Az épület új hűtéstechnológiája biztosítja az üzem folyamatos és előírt 5-12 C közötti hőmérsékletét.
A jelenlegi húsfeldolgozási tevékenységünk, korszerűsítése és fejlesztése fog megtörténni a beruházás következtében, melynek köszönhetően minden hústípus gépesített feldolgozását el fogjuk tudni látni, ezáltal az eddigi kapacitásunk a négyszeresére fog emelkedni.
Termékeink és tervezett éves előállítási mennyiségei a fejlesztés megvalósulását követően: Sertés comb és lapocka csont nélkül kockázva 337t; csirkemell filé szeletelve, kockázva és csíkozva 528t; sertés karaj és comb csont nélkül darabolt, szeletelt 164t; sertés darálthús 112t; csirke comb filé bőr nélkül kockázott. 87t; marha lapocka kockázott 32t; Pulykamell filé szeletelve, csíkozva 125t; pulyka comb filé bőr nélkül kockázott 68t.
Termékeinket a tervezett csomagológépeknek köszönhetően a legkorszerűbb vákuumos technológiával tudjuk, minőségromlás nélkül becsomagolni. Tervezett kiszerelések: 0,5 kg, 1kg, 1,5kg, 2kg, 2,5 kg, 3kg, 6kg.
Termékeink fizikai méretei a feldolgozás után: húscsíkok 1×2 és 1×3 cm; húskockák: 1×1, 2×2, 1×2 cm, hússzeletek: 4-14 dkg között.
Olyan előkészített húsokat gyártunk, amelyek további konyhatechnológiai műveletet nem igényelnek, közvetlenül felhasználhatóak.