H-BIOP bioprotekciós technológián alapuló ipari berendezés

A cégünk által kifejlesztett H-BIOP bioprotekciós technológián alapuló ipari berendezés feladata a hústermékek H-BIOP (hibridizált új bioprotekciós) törzsekkel való bevonási folyamatának automatikus kezelése. A berendezés képes a bevonási folyamat paramétereit hústermékenként eltérően kezelni, ezzel lehetőséget adva az egyedi bevonási technológiák alkalmazására. A berendezés részét képezi a bevonó berendezés, a hústermékeket szállító szalagok, a vezérlő modul és szoftver alkalmazás, valamint a csomagoló részegység.

Növelje a frissen vágott húskészítmények eltarthatóságát akár 30-40%-kal!

A vezérlő szoftver adatbázisa hústípusonként tartalmazza a bevonási folyamat során alkalmazott paramétereket és beállításokat, valamint a bioprotekciós permetanyagok összetételét. Az adatbázis tartalmazza a következő hústípusokra vonatkozó paramétereket: szárnyas húsok, sertéshúsok. Az adatbázissal és az eljárásokkal szemben támasztott követelmény egyrészt a pályázat célja között szereplő megnövekedett eltarthatósági idő, másrészt a vonatkozó élelmiszeripari szabványoknak való teljeskörű megfelelés volt.

A bioprotekciós kezelés menete röviden az alábbiak szerint írható le:

  • Az előállított és vízben felvett steril élesztő-szuszpenziót a legjobb hatás elérése érdekében célszerű azonnal felhasználni, (de a szuszpenzió hűtőben történő tárolására is van lehetőség).
  • A megfelelő mennyiségű élesztő-szuszpenzió húsbevonó berendezésbe (vagy bevonó kádba) történő juttatását követően megkezdődhet a nyers húsok mikrobiológiai kezelése
  • A húsokat alaposan meg kell fürdetni a bevonó oldatban, biztosítva, hogy a húsok teljes felülete érintkezzen az oldattal
  • A húsokat kiemelést követően le kell csepegtetni, hogy a lehető legtöbb folyadéktól megszabaduljon a termék a csomagolást megelőzendően
  • A termék a kezelést követően igény szerinti csomagolható

A húsok mikrobiológiai kezelése során csak friss és tiszta (más mikroorganizmus jelenlététől mentes) élesztő-szuszpenzió használható fel. Ennek megfelelően a különböző típusú húsok kezelése között is szükséges a bevonó oldat cseréje. A bevonási folyamat során el kell kerülni az élesztők leülepedést, ezért a berendezés úgy lett kialakítva hogy a szuszpenziós oldatot folyamatosan áramoltatja A bevonó oldat nem használható fel korlátlanul, mintamennyiségtől függően cserére szorul. A csere szükségességét a berendezést kezelő szakemberek állapítják meg szemrevételezés és/vagy mikroszkópos ellenőrzés alapján.

Cégének egy ilyen megoldásra lenne szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal. Munkatársaink készséggel válaszolnak kérdéseire, illetve készítenek ajánlatot a teljes technológia, vagy a berendezés megvásárlására vonatkozóan.

A panasztörvénnyel kapcsolatos bejelentését megteheti az alábbi weblapon: http://panasz.halker.hu/