• Főoldal
  • Rólunk
    • Küldetésünk
    • Telephelyeink
    • Csapatunk
    • Vendéglátósok boltja
    • Halászlé gyártás
    • Aktuális
    • Karrier
  • Szolgáltatásaink
    • Gasztronómiai szaktanácsadás
    • Receptek
    • Kiszállítás
  • Újságaink
  • Hátterünk
  • Termékeink
  • Társadalmi felelősségvállalás
  • Főoldal
  • Rólunk
    • Küldetésünk
    • Telephelyeink
    • Csapatunk
    • Vendéglátósok boltja
    • Halászlé gyártás
    • Aktuális
    • Karrier
  • Szolgáltatásaink
    • Gasztronómiai szaktanácsadás
    • Receptek
    • Kiszállítás
  • Újságaink
  • Hátterünk
  • Termékeink
  • Társadalmi felelősségvállalás

Receptek
Szolgáltatásaink

Gasztronómiai szaktanácsadás Receptek Kiszállítás
Boglári Halászlé

Boglári Halászlé filézett ponttyal és harcsával

Tovább...
Csáky rostélyos

Csáky rostélyos - ahogy most gondolom

Tovább...
Boglári Halászlé

Boglári Halászlé filézett ponttyal és harcsával

Tovább...
Csáky rostélyos

Csáky rostélyos - ahogy most gondolom

Tovább...
Boglári Halászlé

Boglári Halászlé filézett ponttyal és harcsával

Tovább...
Csáky rostélyos

Csáky rostélyos - ahogy most gondolom

Tovább...
Összes recept megtekintése

Boglári Halászlé filézett ponttyal és harcsával

Boglári Halászlé filézett ponttyal és harcsával

 

Hozzávalók 10 főre

  • 2 liter Boglári halászlé
  • 600 g extra harcsafilé
  • 600 g irdalt ponty filé
  • só

 

Az üzemünkben készült 2 liter boglári halászlevet felmelegítjük. Szükségtelen utána ízesíteni, mivel regenerálás után egy tökéletes ízvilágú és állagú halászlevet kapunk, amely teljesen konyhakész és vendégre szabott.

A harcsát lehártyázzuk, egyenletes téglalapokra feldaraboljuk, majd 5% sófürdőbe helyezzük 1 órára. Lecsepegtetjük, fóliával formázzuk, és a halászlével együtt vákuumozzuk, 1 órára 48°C fokon sous vide-áljuk. A pontyot szintén 5% sófürdőbe helyezzük. Ugyanazt az eljárást követjük, mint a harcsánál, majd téglalap alakúra formázzuk és a halászlében készre pároljuk.

A leeső részekből hal tepertőt készítünk, amit a halászléhez ropogósként tudunk fogyasztani.

Csányi Jenő

Csáky rostélyos - ahogy most gondolom

Csáky rostélyos – ahogy most gondolom

Hozzávalók 10 főre

  • 1,8 kg érlelt marha rib-eye
  • 250 g sertészsír
  • 500 g vöröshagyma
  • 20 g fokhagyma
  • 20 g fűszerpaprika
  • 300 g tv paprika
  • 200 g kaliforniai paprika
  • 150 g paradicsom
  • 150 g koktél paradicsom
  • 13 db tojás
  • 5 db fürj tojás
  • 700 g tejföl
  • 5 g xantán
  • fehérbor
  • 80 g főzőtejszín
  • 10 g agar-agar
  • 180 g füstölt szalonna
  • 50 g étkezési kéményitő
  • 800 g liszt
  • 100 g vaj
  • 2 csokor petrezselyem zöld

A rib-eye-t 1°C fokosra hűtjük (hogy a zsír megdermedjen), majd vékony szeletekre szeljük. Úgy formázzuk, hogy egy téglalapot kapjunk. Ezt követően vákuumozzuk és 52°C fokon sous vide-áljuk 12 órán át, lehűtjük, majd újra formázzuk. A leeső darabokból egy jóízű pörkölt szaftot készítünk.

A tojások felét kihabosítjuk gőz felett. Sóval, borssal, fehérborral ízesítjük, majd tejszínnel és olvasztott vajjal dúsítjuk. Agar-agarral megkötjük és egy tálcára kikenjük.

A zöldségek feléből egy jóízű lecsót készítünk, majd thermomixerben krémesre pürésítjük. A lecsóalap másik felét rusztikusra szeljük, zsíron megfuttatjuk, ízesítjük és tálalásig melegen tartjuk. 

Vajas galuska felfújtat készítünk. A 3 tojásból galuskát szaggatunk, tojásfehérjével átkeverjük. Vágott petrezselyem zölddel, sóval átforgatjuk, téglalap alakú szilikon formába helyezzük, és hirtelen megsütjük.

A tejfölt a habtejszínnel elkeverjük, xantánt adunk hozzá, majd szifonba töltjük. Tálaláskor a hússzeletek mellé nyomjuk.

Csányi Jenő

  • Partnereknek
  • Szolgáltatások
  • Újságaink
  • Hátterünk
  • Termékeink
  • Felelősségvállalás
  • Hírlevél
  • Impresszum
  • Jelentések
  • Tanusítványok
  • Minőségbiztosítás

Balatonboglár

Cím: H-8630

Balatonboglár, Klapka u. 14.

Tel: (+36) 85-550-900

Fax: (+36) 85-550-901

E-mail: halker@halker.hu

Térkép

Veszprém

Cím: H-8200

Veszprém, Házgyári u. 20.

Tel: (+36) 88-328-846

Fax: (+36) 88-423-861

E-mail: halkerveszprem@halker.hu

Térkép

Szombathely

Cím: H-9700

Szombathely, Mérleg u. 1.

Tel: (+36) 94-310-003

Fax: (+36) 94-312-366

E-mail: halkerszombathely@halker.hu

Térkép

Céget nyilvántartó bíróság: Kaposvári Törvényszék Cégbíróság

Cégjegyzékszám: Cg. 14-09-000564

Copyright 2006-2016 © Halker Kft. Minden jog fenntartva! - Adatkezelési nyilatkozat | ÁSZF

Lépjen kapcsolatba velünk

A panasztörvénnyel kapcsolatos bejelentését megteheti az alábbi weblapon: http://panasz.halker.hu/